Hoe kan ik het snelst beschikbaarheid checken voor een bepaalde datum?

Je kunt ons telefonisch bereiken op 020 – 750 83 11 of via Whatsapp op 020-7508311.

Wat moet ik zelf verzorgen voor een live uitzending?

Je zorgt zelf voor een presentator, voor een progamma of script en voor de studiogasten. Je kunt zelf ook decorbeelden, intro/outro video’s etc aanleveren. Als je een optie plaatst voor een datum ontvang je van ons een uitgebreide checklist. Daar staat precies in wat wij van je nodig hebben. We zijn hartstikke flexibel, als het nodig is kun je tot het laatste momentje plannen omgooien en nieuwe content aanleveren.

Kan ik mijn eigen crew meenemen?

De basiscrew wordt altijd door de studio verzorgt. Dat is de enige manier hoe we kunnen garanderen dat uitzendingen technisch vlekkeloos verlopen. De studiotechniek is te complex om zomaar over te dragen.

We waarderen het om iemand vanuit de opdrachtgever in de regie te hebben die het script goed kent (eindredacteur/regie assistent). Bij interactieve uitzendingen rekenen we er ook op dat het modereren van kijkersvragen door jullie zelf gebeurt.

Kan ik een heel symposium of congres uitzenden vanuit de studio?

Jazeker. Je zou er voor kunnen kiezen om de plenaire opening te doen vanaf de talkshowtafel met een paar gasten. Keynote speeches kunnen staand plaatsvinden. We kunnen powerpoints meeschakelen, weergeven op schermen of combineren met camerabeeld in een splitscreen. Eerder opgenomen filmpjes of presentaties kunnen live uitgezonden worden. Kijkers kunnen reageren via vragen, of  via een interactietool zoals Mentimeter of Slido.

Kunnen of willen sprekers niet naar de studio komen, dan kunnen we ze via Zoom binnenhalen, weergeven op schermen rond de talkshowtafel en live schakelen naar de uitzending.

Het is ook mogelijk om een tweede programmatrack live uit te zenden vanuit onze  (kleinere) Studio 2. Of om meerdere breakouts tegelijk te doen via Zoom, met sprekers vanuit huis of elders.

Onze gasten/presentator hebben geen ervaring met televisie maken. Gaat dat dan wel goed?

De studio is er op ingericht om alle studiogasten te laten shinen voor de camera, ook als ze er geen ervaring mee hebben.

Door de gesprekssetting aan de talkshowtafel kunnen de studiogasten elkaar aankijken en een ‘normaal’ gesprek voeren, zonder zich om de camera’s druk te moeten maken. Dit zorgt voor ontspannen gasten en een leuke uitzending.

We zorgen ook voor een comfortabele ontvangstruimte en goede koffie. De techniek is helemaal klaar als de gasten arriveren: geen technische stress, maar focus op de inhoud. We doen altijd een korte repetitie met de presentator en de gasten. Desgewenst kan dat ook een uitgebreide repetitie zijn.

Bij de repetitie zal de regisseur of floormanager een korte instructie geven.

We willen graag live muziek in de uitzending. Kan dat?

Geen probleem. We hebben te weinig ruimte voor een grote band maar we hebben vaak een klein ensemble, singer-songwriters, pianisten of spoken word poets. We kunnen zorgen voor monitorspeakers of in-ear etc. We zullen er voor zorgen dat we de musici mooi in beeld kunnen nemen.

We willen een uitzending maken met bijzondere technische eisen. Kan dat?

Vast wel. We hebben technisch gezien zeer uitgebreide mogelijkheden. Voor extra beeldbronnen, live verbindingen, remote production, koppelen aan andere studio’s, videoconferencing koppelingen, tickertapes, autocue, etc. etc. Daag ons uit.

Welke camera’s gebruikt de studio?

De vaste cameraopstelling bestaat uit 6 Sony BRC X1000/H800 pan-tilt-zoom camera’s. Daarnaast hebben we 1 hoog vast totaal met een super wijd shot.

Deze opstelling kan worden uitgebreid met bemande studiocamera’s (Sony HSC100R op Sachtler Varioped studio pedestals).

Kunnen we tijdens een COVID lockdown een studioproductie maken?

Ja, er staat wettelijk niets in de weg om live producties te maken vanuit Studio Westhaven te maken.

Het is geen enkel probleem om de productie grotendeels op afstand te laten plaatsvinden. Studiogasten kunnen via videoverbindingen (zoals Zoom) worden binnengehaald. Moderatoren kunnen op afstand kijkersvragen selecteren voor de presentator. Het is zelfs mogelijk om op afstand realtime mee te kunnen kijken in onze regieruimte en mee te praten op de intercom.

Kan de studio ons helpen met de voorbereiding van het programma?

Onze kernactiviteit is de technische en creatieve live uitvoering van je uitzending. Maar we helpen je graag in de voorbereiding. Een eerste stap is vaak een rondleiding in de studio. Na afloop kunnen we uitgebreid ingaan op je eigen productie. Blijkt daaruit dat je extra ondersteuning nodig hebt op bijvoorbeeld het vlak van redactie, vormgeving of contentproductie, dan kunnen we je vaak goed doorverwijzen. Als het gaat over regie en techniek, dan mag je ons altijd bellen of mailen.

Wat is er mogelijk in Studio 2?

Studio 2 zit boven de green room. Deze ruimte is te gebruiken als productiekantoor, chatruimte of als studio. De ruimte is ca 40 m2 en ruim drie meter hoog. Totaal verduisterd of met uitzicht op het Noordzeekanaal.

De studio is ingericht met een verticale ‘jungle’ tuin als achterwand. Ook is een zwart theaterdoek mogelijk, of een wit horizondoek (beide 12 meter breed, 2,7m hoog). De studio is voorzien van een 75 inch scherm op trussvoet als decor.

De studio is ideaal voor een staande presentatie bij een scherm.

Studio 2 is voorzien van SDI-, intercom- en audio-aansluitingen naar de centrale regieruimte. Er kunnen Sony PTZ camera’s geplaatst worden. Ook liggen er SMPTE fiberkabels klaar voor URSA Broadcast camera’s.